Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Unimeet Gothenburg välkomnade nya internationella studenter och forskare digitalt

Unimeet Gothenburg välkomnade nya internationella studenter och forskare digitalt

Den 14 oktober kl.17.30-19.00 arrangerade Unimeet Gothenburg årets stora välkomstkväll för nya internationella studenter och forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers. Deltagarna bjöds på ett digitalt välkomnande med paneldiskussioner, filmpresentationer, quiz och fler godbitar som fyllde kvällen.

Välkomstkvällen sändes live från Gothia StudioGothia Towers den 14 oktober.

Varför välja Göteborg? Hur är det att studera eller jobba i Sverige? Vad är det konstigaste svenskar gör? Vad tycker du om fika kulturen? Dessa var några exempel av de ämnen som togs upp under diskussionspanelerna som gästades av internationella studenter och forskare som studerar och arbetar i Göteborg.

Med fokus på att presentera och interagera kring livet i kunskapsstaden Göteborg bjöd kvällen även på filmpresentationer av internationella studenters och forskares favorittips, humorklipp om svenska vanor och ett quiz med fina priser.

− Studying at Chalmers and Gothenburg was a perfect combination for me. Since I am more of an outdoor person who enjoys exploring nature or mountain biking, Gothenburg is an ideal compact city with nature in its backyard and I’m very happy that this city chose me, säger Sachit Kumar från Indien.

Sedan 2006 har huvudmännen Chalmers, Göteborgs universitet och Göteborg & Co Näringslivsgruppen genomfört ett välkomstarrangemang och aktiviteter för nationella och internationella studenter under namnet Student Göteborg i syfte att välkomna dem till Göteborg. Med behovet att även välkomna internationella forskare till Göteborg skapades 2020 Unimeet Gothenburg som siktar på att stärka Göteborgs möjligheter att konkurrera som internationell kunskapsstad.

− I really liked it. The whole event is very well organized and gives you a taste of Gothenburg. I think it’s important for everyone to get and introduction and interact, especially right now when students can feel lonelier because of the pandemic. It’s also good to learn about typical Swedish behaviors, what is important to know about Sweden and Gothenburg. I’m happy that Unimeet Gothenburg organizes events and activities in different forms, find ambassadors and let students connect with organizations. At the end it’s for the wellbeing of the students and researchers, säger Anali Guzman Molina från Dominikanska Republiken.

Livesändningen från Gothia StudioGothia Towers hade tittare med ursprung i hela världen, som till exempel Tyskland och Kina, med även Mocambique, Malta, Indien och Frankrike, som alla har valt att studera eller forska i Göteborg.

Vill ni se Unimeet Gothenburgs välkomstkväll igen? Inspelningen finns tillgänglig här: