Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborgs 400-årsjubileum presenterar nyhet genom livesändning

Göteborgs 400-årsjubileum presenterar nyhet genom livesändning

Torsdagen 4 juni fyller Göteborg 399 år. Då presenteras en försmak av 400-årsjubileets höjdpunkter och du får veta mer om det historiska festtåget som är en del av Jubileumshelgen 2021. Det blir premiär av en utställning med skisser på festtågets vagnar i NK:s skyltfönster, där en av vagnarna ska designas av göteborgarna själva.

Plats: Instagram @goteborg2021
Tid:
Torsdagen den 4 juni klockan 10.30

Göteborgs 400-årsjubileum presenterar festtågets vagnar illustrerade av 10 kända och mindre kända illustratörer via Instagram. En av vagnarna är extra speciell eftersom den ska illustreras baserat på idéer från göteborgarna själva. Livesändningen sker i promenadformat med start vid Gustav Adolfs torg och fortsätter sedan till NK:s skyltfönster på Östra Hamngatan där vi får veta mer om utställningen av festtåget.

Medverkande vid direktsändningen:

  • Therése Brusberg, chef Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Göteborg & Co
  • Michelle Bödtker-Lund, producent invigning och jubileumshelg, Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Göteborg & Co
  • Henrik Wallgren, konstnärlig ledare Historiska festtåget (tio första ekipagen), Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Göteborg & Co
  • Charlott Holmåker, presskontakt, Göteborg & Co

För mer information och presskontakter, se pressmeddelande på Via TT.