Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • BonnierHoops aktiverar unga i Biskopsgården hela sommaren

BonnierHoops aktiverar unga i Biskopsgården hela sommaren

För tredje året i rad arrangeras BonnierHoops på Friskväderstorget i Biskopsgården. 16 juni till 15 augusti kommer barn och ungdomar ges möjlighet att aktivera sig med basket och läsning under hela sommaren. 
– Efter en vår med isolering och inställda evenemang är det viktigare än någonsin att barnen och ungdomarna kommer ut och rör på sig och kan mötas i meningsfulla aktiviteter under lovet, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen.

BonnierHoops invigs den 16 juni och pågår hela sommarlovet vid Sjumilahallen i Biskopsgården. Bild: BonnierHoops

BonnierHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter. Samtidigt är det en trygg plats att vara på under sommaren där barn, unga och familjer kan göra roliga saker tillsammans. Statistik från polisen har också visat att brottsligheten i området gått ner drastiskt de senaste två somrar som BonnierHoops har arrangerats.

På grund av Covid-19 har osäkerheten varit stor om det skulle gå att genomföra BonnierHoops i år. Nu blir det möjligttack vare stort engagemang och stark lokal samverkan. För att säkerställa ett säkert genomförande utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer ansvariga på plats att räkna besökare, hjälpa till att hålla avstånd och desinficera material regelbundet. Det kommer att finnas tydlig information om riktlinjer samt handsprit för besökarna. Istället för pyssel-aktiviteter där man sitter nära varandra kommer det ordnas exempelvis tipsrundor och hinderbanor. Grillkvällarna är inställda och basketen kommer spelas med särskilda regler för att undvika närkamp.

Den 16 juni invigs streetbasketplanen i Biskopsgården som håller öppet under hela sommarlovet, kl.11–21 på vardagar och kl.15–21 på lördagar.