Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Koncept, teman och säsonger

En attraktiv destination har alltid något att upptäcka och uppleva oavsett årstid. Utvecklingen av nya reseanledningar är en viktig uppgift. Tillsammans med besöksnäringen breddar och kommunicerar vi Göteborgs utbud av ”se & göra”-upplevelser.

Det kan handla om att stärka säsonger med traditionellt lägre resande som höst och vinter. Exempelvis med teman som mat, design, natur samt kultur- och nöjesupplevelser där Göteborg har ett stort utbud hela året.

Sveriges finaste nöjespark, Liseberg, är en viktig motor och har med Halloween och Julmarknad förlängt säsongen och därmed skapat affärsmöjligheter för fler inom besöksnäringen. En levande musikscen med konserter i flera genrer på olika platser skapar underlag för krogar och hotell. Lätt tillgänglig stadsnära natur och hav driver nyföretagande i dessa områden.

Kryssningsfartygen genererar dagsbesökare till handel, kaféer, museer och så vidare. Utbudet skapas av små och stora entreprenörer. Vi kan hjälpa till att utveckla, kommunikativt paketera och samordna insatserna.

Mat

Unika råvaror från hav och skog kombinerat med innovativa kockar gör Göteborg till en omtalad matstad. Här finns allt från…

Design

Design- och inredningsbutiker, Sveriges enda specialmuseum för design och kreativa innovatörer. Göteborg utvecklas hela tiden som designstad och har ett…

Natur

Det är aldrig långt till orörd natur. En av Göteborgs stora tillgångar är skogen och havet som man når snabbt…

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera