Hoppa till innehållet

Den digitala destinationsutbildningen

Välkomna till årets destinationsutbildning, nu i en helt ny tappning. Eftersom allt inte är som vanligt har vi istället för att ses skapat fem helt färska och för detta tillfälle unika filmer som har till syfte att lära oss alla mer om vår destination.

Vi kommer att få besökare i sommar, även om antalet blir begränsat. Med hjälp av denna utbildning, som förhoppningsvis leder till en ökad kunskap om destinationen, kan vi hjälpa våra besökare och i alla fall ge dem en Göteborgsupplevelse i världsklass.

För några dagar sedan fick du förhoppningsvis även hem ett paket med diverse småsaker. Om du inte redan har paketet framför dig är det hög tid att hämta det. Fram med pennan, upp med Göteborgsguiden och sätt igång denna trevliga stund där Erika Svenske guidar dig genom Göteborg och dess guldkorn.

Del 1 – Vilka är Besöksservice och Erika Svenske?

I utbildningens första film får du veta mer om vilka vi som står bakom utbildningen är. Lär dig mer om vem du kan vända dig till om du har frågor i sommar och vad du kan förvänta dig av denna destinationsutbildning. Välkommen!


Del 2 – Utforska vår mångsidiga innerstad

Här får du fyra konkreta tips på hur du kan hjälpa våra besökare att upptäcka Göteborgs innerstad på egen hand. Fika, shopping, arkitektur, innerstaden är mångsidig och här finns något för alla typer av resenärer.


Del 3 – Upptäck den fantastiska naturen runtom Göteborg

Det är otroligt tacksamt att ha naturen så nära, vare sig det är ett naturreservat, en skog eller en park. Oavsett i vilken del av Göteborg du bor har du naturen i princip alldeles inpå knuten. I den tredje filmen tipsar Erika om naturområden strax utanför Göteborg, så att vi kan sprida ut både oss och besökarna.


Del 4 – Strosa runt på Norra Älvstrandens historiska marker

Vattennära upplevelser är härligt och mellan Götaälvbron och Älvsborgsbron finns det gott om sådana. I denna film får du tips om historiska platser, konstverk och Göteborgs stadsutveckling. Häng med!


Del 5 – Njut av Göteborgs unika skärgårdsparadis

Visste du att Bohusläns skärgård blivit utsedd till en av de tio sista riktigt stora vildmarkerna i världen av CNN Travel? I denna film får du lära dig mer om vår fantastiska skärgård och skärgårdsöarnas unika karaktärsdrag. Du kommer också att lära dig om hur mycket som faktiskt går att göra på alla dessa öar, bebodda som obebodda.


Hoppas du tyckte om filmerna och att de gav dig ny, användbar kunskap när du träffar besökare i sommar. Som sagt är du alltid välkommen att hänvisa dina besökare till Gothenburg Visitor Centre, eller så hör du av dig till oss. Har du några frågor eller funderingar om denna digitala Göteborgsutbildning får du gärna kontakta oss:
Ninna.kvarby@goteborg.com

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till vår fantastiska guide Erika Svenske.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera