Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Musikhjälpen till Göteborg

Det var nio år sedan Musikhjälpen senast besökte Göteborg och efter lång väntan är de äntligen tillbaka. 12–18 december sänder buren direkt från Kungstorget i nära anslutning till Stora Saluhallen. Tusentals företag, föreningar och privatpersoner engagerar sig för en god sak att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn som är på flykt från krig.

Hundratals människor i vinterklädsel samlas utanför Musikhjälpens bur. Foto: Musikhjälpen.

Under 144 timmar kommer tre programledare stänga in sig i buren på Kungstorget och sända radio och tv för att lyfta frågan om en tryggare barndom på flykt från krig. Under tiden besöks buren av artister och andra gäster som engagerar sig. Insamlingen består av publikens låtönskningar, digitala insamlingsbössor, tävlingar och auktioner.

Om du vill engagera dig i insamlingen är det lätt att starta en egen bössa på Musikhjälpens hemsida. Allt från åsnan Gunnar till Mormor Lottas Bullbössa skramlar för den goda sakens skull bara fantasin sätter gränser för hur du eller din organisation kan sätta sin egen prägel på insamlingen.

Har du eller din förening eller klubb en idé för att samla in pengar eller engagera er på evenemangsytan? Kontakta då musikhjalpen@goteborg.com för att bolla idéer eller för att boka en plats. Detsamma gäller för företag eller evenemangsarrangörer som är välkomna att vända sig till foretag.musikhjalpen@svt.se.

Läs mer här om du hur du kan bidra till Musikhjälpen.
Ta del av Musikhjälpens sociala medier-kit här.

Malin Fallgren

Kommunikatör
+46 737 13 80 23

Åza Rydberg

Funktionär- och aktivitetsansvarig Göteborgs Jubileumsfestival
+46 735 96 19 58

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera