Hoppa till innehållet

Covid-19 och mötesstaden Göteborg

Så gör vi Göteborg trygg som mötesstad under pandemin

Sverige har vidtagit en rad åtgärder för att begränsa spridningen av covid-19. Det påverkar resande, boende och andra aktiviteter. Göteborg & Co Möten har nära kontakt med hotellen och mötesanläggningarna.

Här berättar vi om hur du kan välja Göteborg utan att kompromissa med säkerhet och hälsa.

Göteborgs Stad följer noga myndigheternas rekommendationer och restriktioner, vilket bland annat innebär att hålla avstånd och undvika trängsel. Läs mer här.

Avveckling av restriktioner från och med 29 september

Regeringens plan för avveckling av restriktioner går in i steg fyra från och med den 29 september. Läs mer om avvecklingen på krisinformation.se

En trygg mötesstad

För slutna möten och företagskonferenser som anordnas av en organisation, förening eller bolag gäller arbetsmiljölagens regler. Oavsett storlek på sammankomsten rekommenderas att hålla avstånd, minska trängsel och möjliggöra bra hygien. Läs mer i branschorganisationen Visitas rekommendationer för trygg konferens.  

Göteborgs mötesanläggningar har höga krav på hygien och säkerhet, och har vidtagit en rad åtgärder för att möjliggöra en trygg miljö för att mötas. Exempel på detta är avståndsmarkeringar, glesare utrymmen mellan konferensgäster och fler möjligheter till att tvätta händerna med tvål och vatten och/eller handsprit. På samma sätt har hotellen i Göteborg vidtagit åtgärder för att minska smittorisken för sina gäster. Det gäller bland annat in- och utcheckning, frukostmatsal och städning. Visitas guide Safe to visit har rekommendationer för trygga vistelser på såväl boenden som restauranger och anläggningar.

Sedan sommaren 2021 är flera av sveriges största mässanläggningar covid-19-certifierade, däribland Svenska Mässan. Den internationella certifieringen som är framtagen av Safe Asset Group innebär att anläggningarnas förberedelser och rutiner för att hantera covid-19 har godkänts enligt standarden ”Covid-19 Compliant”.

Resa till och inom Sverige

Krisinformation.se har samlad information om vad som gäller för resande till Sverige och resande inom Sverige.
För resande med flyg, tåg, färja eller buss – kontrollera med transportören vilka regler som gäller för resan. På Göteborg-Landvetter flygplats gäller särskilda regler för resande. Flygbussarna till Göteborgs centrum har infört en rad åtgärder för säkra resor. Det gäller även de större taxibolagen.

Göteborgs centrum är kompakt och mycket finns inom promenadavstånd. Kollektivtrafiken fungerar som vanligt, men det finns en uppmaning att undvika resande under rusningstid för att minska trängsel.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera