Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

European Stroke Organisation Conference – ESOC

Främjande av folkhälsa, mediaaktiviteter samt öka intresse för högre utbildning

Ett av föreningen European Stroke Organisations syften är att utveckla och främja professionell och offentlig utbildning. Stroke Center West, som är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola, var lokal värd i Göteborg för 2018 års ESO-konferens. Målen för centret är bland annat att minimera antalet personer som drabbas av stroke och att arbeta medfolkhälsofrämjande frågor. Den lokala värden och ett antal lokala intressenter identifierade möjligheten att använda konferensen för att utbilda allmänheten i hur man upptäcker stroke och hur man förhindrar stroke genom fysisk rörelse. De ville också skapa intresse för högre utbildning och forskning bland unga.

Exempel på aktiviteter under mötet:

  • Strokeforskare besökte fyra gymnasieskolor för att informera vetenskaps- och sjukvårdsstudenter om stroke och hur det är att arbeta som läkare och forskare, med efterföljande studiebesök på kongressen.
  • Ett kostnadsfritt offentligt seminarium för 250 deltagare hölls om förebyggande av stroke samt rehabilitering, med en panel av experter och patienter.
  • En kostnadsfri offentlig föreläsning om stroke och fysisk aktivitet hölls i samband med Göteborgsvarvet.
  • Som vårdgivare bjöd Västra Götalandsregionen in delegater att springa i sin startgrupp ”Run FAST Against Stroke” i Göteborgsvarvet, samt lyfte fram löpning som ett sätt att förebygga stroke.
  • Riktade medieinsatser resulterade i en omfattande mediebevakning med fokus på patientperspektivet.
Delegates at the ESOC 2018 Conference were invited to run in the region’s main healthcare provider’s dedicated starting group in the annual Gothenburg Half Marathon: Run FAST Against Stroke, with the connection of running as a method to prevent stroke.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera