Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Upplev ditt Göteborg 2020

Sommar 2020 upptäckte vi vårt närområde. En led vi aldrig vandrat, en sjö vi inte fiskat i, en glassbar vi inte visste fanns. Vi gör det tillsammans, genom #upplevdittgoteborg.

Kampanjen Upplev ditt Göteborg

Sommaren 2020 handlade mycket om hemester. Det var en möjlighet att upptäcka destinationen Göteborg och alla sommarupplevelser som finns här. Att unna sig att bo på hotell, gå på restaurang och upptäcka delar av destinationen som man inte visste fanns. Givetvis var det stor vikt vid säkerhet och trygget utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla var välkomna att bidra med sina tips under #upplevdittgoteborg.

Q&A

4 juni 2020

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Sommarsäsongen är normalt en intensiv period som lockar mängder av besökare från Sverige och resten av världen. I år är ingenting sig likt och möjligheterna att resa är, utifrån covid-19, fortfarande begränsade. Det påverkar vilka som kommer att ta sig hit och dem som tillbringar sommaren hemma.

Hur planerar Göteborg & Co att marknadsföra Göteborg inför sommaren?

Vi har som alla år en kampanj inför sommaren som visar upp olika möjligheter för en besökare i vår vackra destination. Men den kommer se annorlunda ut än tidigare år med ett innehåll som är anpassat till rådande situation. Det innebär att vi visar upp en mångfald av upplevelser och inte endast favoritplatserna.

Varför göra en sommarkampanj alls i år?

Det kommer finnas ett stort behov av att göra saker på sin semester för alla i göteborg som är kvar i stan och för människor som kommer hit. Vår uppgift är att informera dem om hur de kan uppleva Göteborg på ett säkert och tryggt sätt. Det gäller till exempel boenden, butiker, serveringar, museer, naturområden, badplatser och skärgården.

Vilka kommer att semestra i Göteborg i sommar?

Över en miljon människor bor i Stor-Göteborg och många kommer att vara hemma i sommar. Det ser vi kommer vara den främsta gruppen besökare. Perioden som varit med reserestriktioner och fortsatt fokus på individens ansvar för social distansering påverkar troligen hur man väljer att semestra. Göteborg har möjlighet att ta emot besökare från övriga delar av Sverige och för alla gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner och direktiv. I dagsläget vet vi inte om lättade restriktioner i Europa kommer att innebära sommarbesökare från andra länder.

Men mycket i sommar är inställt. Finns det något att göra för turister?

Det finns mycket man kan uppleva i Göteborg. Upptäcka staden, bo på hotell, promenera eller cykla, gå på restaurang, shopping, besöka naturområden eller de attraktioner som har öppet. Givetvis ska man följa myndigheternas rekommendationer, hålla avstånd och undvika trängsel.

Vilket ansvar har Göteborg & Co för att bidra till minskad smittspridning?

Vi vill gärna informera om hur man kan uppleva Göteborg på ett säkert sätt. Vi samarbetar med besöksnäringens aktörer, restauranger, hotell och attraktioner i deras arbete att anpassa sina verksamheter till myndigheternas föreskrifter. Vi värnar lika mycket som alla andra om Sveriges öppenhet och vill att människor upplever Göteborg som tryggt att vistas i.

Kommer det vara säkert att besöka badplatser, naturområden, museer, serveringar och hotell i sommar?

De som driver verksamheter, liksom Göteborgs Stads förvaltningar och bolag, gör allt de kan för att gäster och besökare ska få en trygg vistelse. Det handlar om att informera och anpassa verksamheterna. Det är också ett personligt ansvar hos var och en att följa de instruktioner och uppmaningar som finns. Och att visa omtanke om miljön och ta med sig skräpet hem, tycker vi är viktigt.


goteborg.com/upplevdittgoteborg

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera