Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Hållbarhetsparken

Kulturkalaset 2022 var då Bältespännarparken transformerades från att vara en passage till att väcka nyfikenhet och lust bland de förbipasserande och bli till en hållbar oas. Parken byggdes småskaligt, avslappnat och välkomnande med enkla knep; bra musik, god mat och gott om plats.

Foto: Johan Hafström

Under Göteborgs Kulturkalas 1-4 september 2022 var Bältespännarparken i Göteborg en av de mer hållbara tillhållen för festivalen. Mitt i parken spelades lokalproducerad musik från artister så som Steget, Jon Lyster, Dj Amira Brown, Glenn Udéhn med flera. Uppställt runt om fanns enkla sittplatser där publiken på ett naturligt sätt kunde slå sig ned för att njuta av underhållningen, solen och stämningen i parken.

Ett stenkast från spelningarna serverades mat från en rad olika food trucks representerade av Urban Food Space som tolkade framtidens mat. Med ett kupongsystem, mindre portioner och mindre matsvinn, hade besökare lust och aptit att prova på samtliga kreativa tolkningar av det senaste inom foodtech. En win-svinn helt enkelt!

Foto: Ella Meyer

Jane Johnzon

Konceptutvecklare mat/hållbarhet Göteborgs Kulturkalas
+46 722 55 75 60

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera