Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Evenemang med långsiktiga, positiva effekter

Evenemang med långsiktiga effekter skapar bestående värden.

Evenemang kan vara en kraft för förändring som ger effekter på samhället och påverkar beteenden. Effekterna kan innebära förändring av attityder eller immateriella värden långt efter det utförda evenemanget. Ett strategiskt arbete förstärker de långsiktiga positiva effekterna som evenemanget avser generera. Med noggrann planering och uppföljning går det att visa på förändringskraft som kan leda till exempelvis ökad livskvalité för medborgare, investeringar eller ökad hållbarhet.

Göteborg & Co erbjuder kunskap, arbetsmodeller och ett nätverk av samarbeten som ditt evenemang kan nyttja för att skapa långsiktiga värden.

Arbetsmodell för att skapa långsiktiga värden.

Gothenburg Way to Legacy

Vi samarbetar med föreningar samt lokala och nationella intressenter för att säkerställa att evenemang har en positiv påverkan både på föreningen och värddestinationen. Vår arbetsmodell ”Gothenburg Way to Legacy” inkluderar programplanering, en verktygslåda och ett nätverk av ideella organisationer. Tryck på länkarna för att se exempel på när arbetsmodellen har använts i möten.

Verktyg och inspiration med koppling till evenemang

Pågående projekt

Läs mer om pågående projekt på undersidorna nedan.

Kandidatur för UEFA Women's Euro 2025

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån. I samarbete med Handelshögskolan i Göteborg och den nordiska grupp som kandiderar till att arrangera fotbolls-EM 2025…

Junior-VM i ishockey 2024 (JVM)

Foto: Michael Erichsen/ Bildbyrån. Svenska ishockeyförbundet avser att arrangera ett hållbart evenemang som ska skapa bestående värden. Visionen är att…

Henrik Svensson

Projektledare Gothenburg Way to Legacy
+46 704 41 67 64

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera