Hoppa till innehållet

Detta gör Göteborg & Co

Här kan du läsa mer om de insatser som Göteborg & Co gör i coronatider.

Foto: Per Pixel Petersson / Göteborg & Co.

Som bolag vill vi fortsätta att arbeta för en positiv utveckling för destinationen Göteborg på både kort och lång sikt. Göteborg & Co fortsätter i roll som samverkansplattform och med att driva arbete med destinationens varumärke, hållbarhet, digitalisering och andra framtidsfrågor.

Här kan du läsa mer om vad Göteborg & Co gör just nu.

Marknadsföring och Kommunikation

Vår marknads- & kommunikationsavdelning arbetar löpande med olika aktiviteter för att marknadsföra destinationen Göteborg. Det handlar om att anpassa målgrupper, budskap och tonalitet efter de snabba förändringar som sker. Fokus ligger både på att hantera situationen här och nu och samtidigt arbeta långsiktigt för att stärka Göteborg som destination. Allt för att bidra till att attrahera besökare och stötta alla partners i branschen.

 • I destinationen Göteborgs sociala kanaler fortsätter vi inspirera besökare att uppleva destinationen, både det som kan upplevas online och det som kan upplevas på plats.
 • På goteborg.com har vi samlat konserter, interaktiva museiturer, poddar och litteratur från Göteborg. Här finns massa tips och idéer.
 • Julstaden Göteborg närmar sig. Julstaden ska kunna upplevas på ett tryggt sätt med anpassningar efter gällande riktlinjer. Här finner du årets kommunikationsmaterial för Julstaden. Passa på att tipsa om trygga och säkra aktiviteter för alla är här. Tillsammans gör vi allt vi kan för att sprida glädje och bjuda på jul även i år.
 • Utbudet på vad vi tipsar om att göra följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När många museer och badhus stänger tillfälligt och folk uppmanas att inte vistas i inomhusmiljöer där trängsel kan uppstå passar det bra att tipsa om naturupplevelser och utomhusäventyr, samt att uppleva Göteborgs gatukonst och samtidigt upptäcka olika delar av destinationen på köpet.
 • goteborg.com får du fler tips på anpassade aktiviteter i destinationen Göteborg.
 • Vi uppmanar alla att hålla sig uppdaterade och följa rekommendationer från myndigheter. De som är friska och inte tillhör någon riskgrupp uppmuntras att stötta lokala aktörer – kaféer, butiker, hotell och restauranger också genom hemleverans och take-away.

Samarbete och samverkan

Förutsättningarna för att driva företag inom besöksnäringen har förändrats i grunden och det gör att samverkan blir än viktigare. Vi tar vår roll som samverkansplattform på stort allvar och jobbar hårt för att vara så behjälpliga som möjligt.

 • Göteborg & Co har en nära samverkan med besöksnäringens aktörer i olika forum för att dela information och erfarenheter.
 • Tillsammans med Visita, Business Region Göteborg, Västsvenska Handelskammaren, Almi och Näringsdepartementet arbetar Göteborg & Co för att få en tydlig bild av situationen och hur man på bästa sätt kan hjälpa företagen.
 • Tillsammans med nationella och internationella storstäder och destinationer för vi en tät dialog kring situationens utveckling, de utmaningar som det innebär och de initiativ som tas.
 • Vi håller nära kontakt med Göteborgs Stads ledning med regelbundna avstämningar.
 • Vi bistår myndigheter med efterfrågad information i den grad det är möjligt.

Omvärldsbevakning, statistik och analyser

Göteborg & Co växlar nu upparbetet med analys och omvärldsbevakning inom besöksnäringen och att leverera information om hur Coronapandemin slår mot näringen. Vi bistår lokala och nationella myndigheter med information utifrån en nära samverkan med besöksnäringens aktörer. Här har vi samlat aktuell och relevant information om vår bransch samt omvärldsbevakning och statistik.


Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad och följer stadens rekommendationer och riktlinjer. Mer information om stadens rekommendationer och riktlinjer hittar ni på Göteborgs Stads hemsida.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera