Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Vernissage: porträtt av ett 400-årsjubileum

Fotokonstnären Karolina Henke tolkar Göteborgs Jubileumsfirande.

Den 26 september bjuder Göteborg & Co och fotokonstnären Karolina Henke in till vernissage för utställningen “Porträtt av ett 400-årsjubileum”. I denna utställning, som är finansierad i sin helhet av Hasselbladstiftelsen, har Karolina fått i uppdrag att tolka, fånga och föreviga Göteborgs jubileumsfirande. Bilderna ställs ut under fyra dagar på The Gallery i Gothia Towers.

Var och när?

The Gallery, Gothia Towers

Kvinna i vit klänning med gitarr på en spårvagn

Den 26 september klockan 16.30.

Program

17.00-18.00 Malvakvartetten bjuder på stråkmusik.

18.15 Katarina Hemlin sjunger den officiella jubileumlåten, “Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”.

Om Utställningen

Utställningen “Porträtt av ett 400-årsjubileum” finns att se eftermiddagar och kvällar, torsdag 28/9 till söndag 1/10. Fri entré.

Om Karolina Henke

Karolina Henke, född i Göteborg och verksam i Stockholm, är en framstående fotograf känd för att skapa starka och personliga porträtt. Karolinas verk har synts på flera museer och platser runtom i Sverige, bland annat Fotografiska och Moderna Museet i Stockholm. Hon har även samarbetat med en rad kända partners, som IKEA, Kungliga Operan och Unicef. Karolina är dessutom Kunglig Hovleverantör.

Om Malvakvartetten

MalvaKvartetten är en stråkkvartett som gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar och experimenterar med klanger. Genom åren har MK gjort många samarbeten med både musiker och konstnärer.

Om Katarina Hemlin

Musikern Katarina Hemlin har skrivit den officiella jubileumslåten “Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”.

Om Hasselbladsstiftelsen

Hasselbladskameran har sitt ursprung i Göteborg och är ett resultat av Victor Hasselblads naturintresse. Efter Victor Hasselblads död 1978 bildades Erna och Victor Hasselblads Stiftelse i enlighet med makarnas testamente. Stiftelsens ändamål är att främja forskning och utbildning inom naturvetenskap och fotografi.

Om The Gallery

The Gallery är en konstutställningslokal i Gothia Towers hotellobby. The Gallery är ett levande utrymme där alla som passerar kan stanna en stund, titta, reflektera och bli berörda.

Färgglad illustration för Göteborgs 400 års jubileum

Göteborg & Co har i bred samverkan drivit arbetet med Göteborgs 400-årsjubileum i över 10 år. Det handlar om både stadsutveckling och firande och de bestående värdena för destinationen kommer att vara till glädje för såväl göteborgare som besökare under…

Läs mer

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera