Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Destinationsdagen 2023

Vi ses den 2 juni i Frihamnen när Göteborg fyller 400 år.

Färgglad illustration över hisingsbron med en parad av dansande människor som går över i samma manéer som Göteborgs 400års jubileum. Texten Välkommen till destinationsdagen 2023 ligger över bilden

Det blir en inspirerande, underhållande och festlig eftermiddag med destinationen Göteborg i fokus och vi är glada att du vill spendera den med oss. Om du vill, så vore det roligt om din klädsel är festlig eller på annat sätt hyllar vår stad!

Här är några hållpunkter:

 • 13.30 – Samling på Stenpiren. Färja avgår längst ut på Stenpiren till Frihamnen. Se till att vara där i god tid. För dig som inte åker med färjan så är det samling i Frihamnen 13.30 vid ingången närmast Smyrnakyrkan. Där kommer vi att visa vägen genom festivalområdet till paviljongen.
 • 14.00 – Destinationsdagen inleds av vår moderator Karin Klingenstierna. Därefter kommer du att bland annat få lyssna till:
  • Välkomna till Destinationsdagen och Jubileumsfirandet. Therese Brusberg och Peter Grönberg, Göteborg & Co.
  • Hur hamnade vi här? Göteborgs 400 år på tio minuter. Kristian Wedel, GP.
  • Staden vi bygger. Vart är Göteborg på väg? Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör.
  • Besöksnäringens bredare betydelse. Robert Pettersson, Mittuniversitetet.
  • Panelen: Därför Göteborg. Linnea Englund och Rasmus Djerf från Power to the youth samtalar med Cecilia Malmström, Martin Lundstedt och Leif Pagrotsky.
 • 16.30 – Fira Göteborg! Vi avslutar med mingel, tilltugg och dryck. Utanför paviljongen är Jubileumsfestivalen igång. Där spelar bland annat Symfonikerna med gästartister och svenska humoreliten uppträder under kvällen.

Hela festivalprogrammet: Göteborgs Jubileumsfirande – Göteborg 2023 (goteborg2023.com)

Har du frågor eller har fått ändrade planer? Hör av dig till Linda Hunevik, 0728–55 37 81 eller linda.hunevik@goteborg.com.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera