Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Kalendarium
  • Attraktiva arbetsplatser i besöks- och upplevelseindustrin: kompetensförsörjning, karriärvägar, och framtiden efter pandemin

Attraktiva arbetsplatser i besöks- och upplevelseindustrin: kompetensförsörjning, karriärvägar, och framtiden efter pandemin

Turism och besöksnäringen är en viktig arbetsgivare där många får sitt första jobb, men också en bransch där många jobbar hela sina yrkesliv. Besöksnäringen var en av de branscher som drabbades hårdast av pandemin när hotell och restauranger tvingades stänga, och många blev av med jobbet. Nu brottas branschen med utmaningar inför framtiden: hur ska man locka tillbaka kompetenta medarbetare? Och hur ska man bli en bransch där kompetenta medarbetare vill jobba hela sina yrkesliv?

Turism och besöksnäringen har en stor betydelse för tillväxt och sysselsättning i hela landet. Besöksnäringen är en viktig arbetsgivare där många får sitt första jobb, men också en bransch där många jobbar hela sina yrkesliv. Besöksnäringen var en av de branscher som drabbades hårdast av pandemin när hotell och restauranger tvingades stänga, och många blev av med jobbet. Nu brottas branschen med utmaningar inför framtiden: hur ska man locka tillbaka kompetenta medarbetare? Och hur ska man bli en bransch där kompetenta medarbetare vill jobba hela sina yrkesliv?

På det här hybridseminariet deltar forskare och branschaktörer. Vi får ta del av forskning från Maria Thulemark, Fil dr i Kulturgeografi & Susanna Heldt Cassel, Professor i kulturgeografi vid Högskolan i Dalarna samt lyssna till erfarenheter från Göteborg & Co, Liseberg och Turistrådet Västsverige. Moderator är Katarina Thorstensson, hållbarhetsstrateg på Göteborg&Co.

Seminariet hålls på Pedagogen, Västra Hamngatan 25 i Göteborg. Det finns också möjlighet att delta digitalt, länk mejlas ut tillsammans med praktisk information inför seminariet. 

Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla intresserade.

Har du frågor om seminariet, vänligen kontakta maria.norback@handels.gu.se

Varmt välkommen!

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera