Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Karriärstöd för internationella studenter

Karriärstöd för internationella studenter

250 studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola deltog i Unimeet Göteborgs exklusiva program Career Development Bootcamp den 10 april till 5 juni. Ett 8-veckors digitalt program utformat för att stödja internationella studenter på deras karriärresa i Göteborg efter examen.

Unimeet_Stadsbiblioteket. Foto: Happy Visuals

Programmet inkluderade tre live-webbinarier, veckovisa övningar samt gruppdiskussioner och adresserade deltagarnas praktiska behov när det gäller att förbättra deras jobbsökningsstrategi. Under programmet fick deltagarna bättre förståelse för den svenska arbetsmarknaden och arbetskulturen. De fick utveckla sina färdigheter i att skriva CV och nätverka, förbereda sig för intervjusamtal och sätter upp tydliga karriärmål.

En av deltagarna var Mishari Fernando rekommenderar starkt att alla studenter deltar i bootcampen.

– The bootcamp is an ideal program designed to help international students understanding Swedish culture and navigate the competitive job market in Sweden. As an international student, it can be challenging to comprehend employers’ requirements and effectively network. The bootcamp addresses there challenges head-on, säger Mishari Fernando, som studerar Master of Science in International Business and Trade vid Göteborgs universitet.

Programmet leddes av Alena Ipanova från Synergizer, som är en internationell ledarskapstränare och exekutiv coach. Hon hjälper individer att utveckla praktiska färdigheter och ett Growth Mindset för att lyckas i sitt liv och med sin karriär i Sverige.

– As a bootcamp facilitator, witnessing participants step out of their comfort zones and connect with industry professionals was truly inspiring, säger programansvarig Alena Ipanova.

Unimeet Gothenburg är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, med syfte att stärka utbytet mellan universitetens internationella studenter och forskarna och näringslivet, skapa kulturella och sociala mötesplatser samt nätverksmöjligheter.