Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Handbollspremiärerna utsålda i Göteborg

Handbollspremiärerna utsålda i Göteborg

Med mindre än två månader kvar till handbolls-EM i Sverige, den 9–26 januari, är nu både Sveriges premiärmatch mot Schweiz i Scandinavium och Danmarks premiär mot Island i Malmö Arena i princip utsålda.

Foto: Patric Söderström

– Det känns fantastiskt. Vi vet visserligen att vi har ett oerhört populärt landslag. Men att Sveriges och Danmarks premiärmatcher redan är utsålda, det hade vi inte räknat med. Med lite god vilja kanske man kan hitta 100 spridda biljetter kvar till premiärmatcherna, men då får man skynda sig. Och så har vi kvar att sälja cirka 1 000 biljetter till Sveriges andra match och något mer till sista matchen i Göteborg. Sedan är det fullt även på den, det vill säga runt 11 500 åskådare per match, säger Krister Bergström VD för handbolls-EM.

Sverige kommer att spela sina tre första matcher i Göteborg: 10 jan: Sverige-Schweiz. 12 jan: Sverige-Slovenien. 14 jan: Sverige-Polen. Därefter väntar huvudrundan dit de två bästa lagen i Sveriges grupp kvalificerar sig.

EM arrangeras gemensamt av Sverige, Österrike och Norge – med Sverige som huvudarrangör. För första gången deltar 24 lag i slutspelet som inleds med sex grupper med fyra lag i varje. Det blir två grupper i Österrike, två i Norge och två i Sverige i första rundan (9–15/1). De två bästa i varje grupp går vidare till huvudrundan. Där blir det två grupper med sex lag i varje, som spelas i Malmö och i Wien (17–22/1). Semifinal, final, bronsmatch och match om femteplats spelas i Tele2 Arena i Stockholm (24–26/1) med plats för cirka 20 000 åskådare.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera