Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg & Co och Team Göteborg satsar på tillgänglighet

Göteborg & Co och Team Göteborg satsar på tillgänglighet

I år satsar Göteborg & Co och Team Göteborg extra mycket på tillgänglighet i ett samarbete med Passalen, en förening som verkar för integration av barn och unga med funktionsvariationer. Samarbetet handlar om att tillgängliggöra evenemang ur ett besöksperspektiv samt att få fler arrangörer att anställa volontärer med funktionsvariationer.

Foto: Studiografen

Team Göteborg är en volontärpool som vill bidra till ett samhälle där ungdomar och unga vuxna ses som attraktiv arbetskraft oavsett funktionsvariation, kön, etnicitet eller religion. Projektet har funnits sedan 2009. Målen är att öka anställningsbarheten bland ungdomar och unga vuxna i Göteborg genom ökade erfarenheter, kunskaper och breddat kontaktnät samt att bygga en resurs- och kompetensförsörjning inom stadens besöksnäring. Team Göteborg tillsammans med Passalen arbetar även mot att göra Göteborg till en än mer hållbar och inkluderande evenemangsstad där värdar och besökare kan delta på lika villkor.

Under 2018 hade Team Göteborg 350 registrerade evenemangsvärdar, varav 124 fullföljde alla utbildningar och 100 värdar anställdes för uppdrag i 11 olika evenemang. Det tillkom även nya utbildningar specifikt riktade till värdarna. Genom samarbetet med Passalen har erfarna värdar inom Team Göteborg också utbildats till mentorer, vars syfte är att stötta de volontärer som är i behov av extra stöd i sitt arbete.

Team Göteborg har precis lanserat en ny hemsida, teamgoteborg.com, där du bland annat kan se en film på volontärer in action från förra årets Göteborgs Kulturkalas. På hemsidan hittar du även kontaktuppgifter till Marina Hanna Esso, projektledare för Team Göteborg.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera