Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg & Co Möten i Berlin tillsammans med Göteborgs Symfoniker

Göteborg & Co Möten i Berlin tillsammans med Göteborgs Symfoniker

När Göteborgs Symfoniker gästspelade på Berlin Philharmonie nyligen, passade Göteborg & Co Möten, tillsammans med Svenska Mässan på att åka dit. På plats genomfördes flera kundbesök och man bjöd in till en kundaktivitet för strategiskt viktiga samarbetspartners.

Foto: Dick Gillberg/Göteborg & Co

För att stärka relationerna och uppmärksamma Göteborg som mötesstad gjordes besök hos ett flertal professionella kongressarrangörer i Berlin. Kongressarrangörerna fick också veta mer om den strategiska plan som näringslivet, akademin och staden tillsammans format och som ligger till grund för det fortsatta arbetet med att värva stora möten och kongresser till Göteborg. Det bjöds även in till en kundaktivitet där kongressarrangörerna fick möjlighet att lyssna till Göteborgs Symfoniker.

– Att kunna nyttja och få lov att visa upp Sveriges nationalorkester för strategiskt viktiga samarbetspartners på detta sätt är mycket värdefullt för Göteborg. Speciellt i Tyskland, där det sedan tidigare finns ett stort intresse för Sverige och Göteborg. Det stärker Göteborgs position på möteskartan och visar att vi kan leverera upplevelser i världsklass, säger Ulrika Scoliège, Projektledare på Göteborg & Co Möten.

Under konsertpausen presenterade Sten Cranner, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker, orkestern för gästerna och berättade historien bakom Symfonikerna på ett spännande sätt.

Göteborgs Symfoniker – Sveriges Nationalorkester

Göteborgs Symfoniker – GSO ger omkring 100 konserter varje år. Förutom konserterna i Göteborgs Konserthus och de internationella turnéerna spelar GSO varje sommar på Götaplatsen under Kulturkalaset och i Slottsskogen den 6 juni, samt gästspelar i Vara Konserthus.

Göteborgs Symfoniker, chefdirigent Santtu-Matias Rouvali, pianisten Alice Sara Ott och slagverkaren Martin Grubinger gästspelade i Stockholm, Hamburg, Berlin, München, Frankfurt, Köln, Wien och Salzburg 16 februari-1 mars 2019.
gso.se

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera