Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Välkommen tillbaka till Göteborg & Co Möten, Ulrika Scoliège

Välkommen tillbaka till Göteborg & Co Möten, Ulrika Scoliège

Efter att ha bott och arbetat en längre tid i Tyskland och Nya Zeeland, är Ulrika Scoliège tillbaka på Göteborg & Co Möten sedan i november. Hon kommer att arbeta med att attrahera fler vetenskapliga möten till Göteborg.

Ulrika Scoliège – nygammalt ansikte på Göteborg & Co Möten. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co.

– Det är fantastiskt roligt att ha fått möjligheten att komma tillbaka till min gamla arbetsplats och att se så många kända ansikten, men också många nya. Under den tid jag varit borta upplever jag att medvetenheten internationellt om Göteborg som mötesstad har ökat och att branschen har blivit mer professionell. Bland annat upphandlar de internationella organisationerna i ännu högre utsträckning än tidigare, en s.k. Core PCO, en kongressarrangör som arrangerar organisationens möten i ett antal år. Ett hårt arbete har bedrivits med att skapa relationer med de arrangörerna och att synliggöra destinationen för dem. Det gör att vi nu har möjlighet att lägga ett ännu större fokus på att försöka få stora internationella möten till Göteborg. När en beslutsfattare väl får upp ögonen för vår stad, med mötesanläggningar mitt i stan och gångavstånd till nästan allt, så inser de ofta fördelarna med att förlägga sitt möte här.

– Mycket har hänt under åren jag varit borta. Dock är det fortfarande så att utan en stark lokal förankring i form av lokala briljanta forskare, en industri i framkant och politiker som ser värdet av möten, så hade vårt arbete inte varit möjligt. Det jag tycker är allra roligast i det här jobbet är den samverkan som präglar arbetet, och att tillsammans med lokala mötesambassadörer och den lokala mötesindustrin få lov att verka i en internationell miljö.

Sedan Ulrika senast jobbade på Göteborg & Co har hon arbetat med internationalisering av utbildning, både på nationell och lokal nivå.

Kontakta Ulrika

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera