Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Mötesambassadörer uppmärksammas av Göteborg

Mötesambassadörer uppmärksammas av Göteborg

Utvecklingen av Göteborg som mötesstad går framåt. Mycket tack vare engagerade personer inom forskning och akademi. Via internationella nätverk förstärks Göteborg ytterligare som mötesstad. För tredje året i rad delades stadens diplom ut till personer för betydande insatser i mötesstaden.

På bilden från vänster: Karl-Gunnar Olsson (Chalmers tekniska högskola), Ivica Crnkovic (Chalmers tekniska högskola), Gordana Dodig Crnkovic (Chalmers tekniska högskola), Håkan Andersson (AB Kontrollmetod), Åse-Lill Törnqvist (Kommunfullmäktiges Ordförande, Göteborgs Stad), Thomas Sterner (Göteborgs universitet), John Bratel (Svenska Tandläkare-Sällskapet) och Peter Naredi (Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademin).
Foto: Marie Ullnert

I syfte att från stadens sida uppmärksamma och tacka personer som varit extra betydelsefulla för Göteborg som mötesstad bjöd Göteborg & Co Möten i slutet av november in till en högtidlig ceremoni på Chalmersska huset. Dessa nyckelpersoner, verksamma inom bland annat medicin, odontologi, programvaruutveckling, miljöekonomi, arkitektur och oförstörande provning, fungerar som ambassadörer för staden och har, genom sin expertis och renommé, en avgörande roll i att Göteborg får stå värd för möten.

För tredje året i rad delades stadens diplom ut för betydande insatser i mötesstaden. I år deltog åtta diplommottagare i närvaro av Kommunfullmäktiges ordförande och representanter för akademins ledningar.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera