Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Garanterat spön i backen när regnlekplatsen invigdes

Garanterat spön i backen när regnlekplatsen invigdes

Vad kan man göra på en lekplats som är extra rolig att vara på när det regnar? Den 8 december invigdes stadens egna regnlekplats i Renströmsparken med tal, sång, lek, dans, bus och ljus. 

Illustration: 02 landskap.

Lekplatsen är en del av Rain Gothenburg – en jubileumssatsning för att rusta staden inför kommande skyfall och översvämningar, men också för att ta tillvara på regnets möjlighet till att ge unika upplevelser.

Under sommaren och hösten 2017 kunde barn och vuxna hjälpa till med idéer till utformandet av en lekplats som blir extra rolig och lockande att vara på – varje gång det regnar. På plats i jubileumspaviljongen på Göteborgs kulturkalas och på 400-årsjubileets Facebook-sida kom det in mängder med kreativa och smarta förslag till park- och naturförvaltningen. Det som önskades var en lekplats för regn under alla säsonger, med tak och sittplatser och med saker som blir extra roliga när det regnar.

Som en tidig julklapp blir önskningarna nu förverkligade i regnlekplatsen, som har gestaltats av 02landskap tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson.

Klättra på ”spön i backen”
Inspirationen till gestaltningen är hämtad från vattnets olika former och platsens förutsättningar vid Näckrosdammen i Renströmsparken. Det har till exempel resulterat i vattenpussar att hoppa i, lekredskapet ”spön i backen” att klättra på och tak formade som löv som fungerar som skydd mot regn såväl som sol.

– Det unika med regnlekplatsen är att det uppstår nya möjligheter till lek när det regnar men den är givetvis utformad för att locka barn såväl som vuxna från hela staden till lek och rörelse i alla väder, säger projektledare Emma Johansson, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad.

Det kommer även finnas mer traditionella lekredskap på lekplatsen, som rutschkana, gungor, sandlåda, trampolin, med mera.

 

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera