Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Stort intresse för European Choir Games i Göteborg 2019

Stort intresse för European Choir Games i Göteborg 2019

Den 3-10 augusti 2019 är det dags för Göteborg att stå värd för en av Europas största körfestivaler och körtävlingar. Redan nu är det stort intresse för festivalen och hela 68 körer från 24 olika länder har anmält sig.

Foto: European Choir Games.

I augusti 2019 kommer Göteborg att fyllas av tusentals körsångare från hela världen för en festival och en tävling som kröner Europas bästa körer. Körerna tävlar i olika kategorier och musikstilar med åldersspannet barn till seniorer. Redan nu har inte mindre än 68 körer från 24 olika länder anmält sig, vilket är väldigt bra jämfört med samma skede vid tidigare tävlingar

Bakom European Choir Games står Interkultur som också producerar världens största körtävling World Choir Games. European Choir Games hålls vartannat år och 2019 blir det fjärde upplagan. Evenemanget kommer att äga rum runtom i Göteborg och regionen med bland annat Partille Arena, kyrkor och övriga lokaler som arenor.

I samband med European Choir Games kommer Kulturkalasets efterföljare, som går under arbetsnamnet Framtidens kalas att genomföras.

Läs mer på: https://www.goteborg.com/european-choir-games-2019/

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera