Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • P3 Guld-galan 2019 hålls på Partille arena

P3 Guld-galan 2019 hålls på Partille arena

För tredje året i rad hålls P3 Guld-galan på Partille arena utanför Göteborg. Precis som de fyra senaste åren är det Tina Mehrafzoon som leder galan, denna gång tillsammans med Marcus Berggren. Den 19 januari 2019 är det dags för den 17:e galan i ordningen.

Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren leder P3 Guld 2019. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

– Att P3 Guld än en gång väljer att genomföra sitt evenemang i Göteborg och återigen valt Partille arena ser jag som ännu ett tecken på att Göteborg befäster sin position som Sveriges musikhuvudstad. Något vi är otroligt stolta och glada över, säger Magnus Hallberg, Evenemangschef på Göteborg & Co.

Tina Mehrafzoon känner P3 Guld väl då hon leder galan för femte året i rad. Hon är en av Sveriges Radios främsta musikjournalister och har sedan 2013 guidat lyssnarna till den bästa nya musiken i Musikguiden i P3. Komikern Marcus Berggren är ny programledare för P3:s flaggskepp – Morgonpasset i P3 och har snabbt blivit en favorit hos lyssnarna. Marcus är också bekant med P3 Guld, på senaste galan gjorde han en omtalad roast av Sveriges artistelit som har närmare 250 000 visningar på Youtube.

– Det var på tiden! Jag trodde att jag fick frågan redan för tre år sedan när jag blev stannad i korridoren på SR för att ”prata om P3 Guld”, säger Marcus Berggren. Då rusade pulsen och jag trodde det var klart! Men det visade sig att de ville att jag skulle vara bussvärd på bussen ut till Partille… Så detta är såklart inte lika stort som att få vara bussvärd till Partille men det är ändå kul att ha ett jobb.

– Mitt hjärta klappar så hårt för svensk musik och tillsammans med Marcus och publiken kommer galan bli årets fetaste fest, hälsar Tina Mehrafzoon.

P3 Guld kommer som alltid fyllas av livemusik och publiken bjuds på unika framträdanden som både summerar musikåret som varit och som vänder blickarna mot vad som komma skall. I nio olika kategorier prisas de artister som utmärkt sig mest genom året. Artisterna som kommer att uppträda på galan avslöjas inom kort. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna offentliggörs den 28 november.

Evenemanget P3 Guld 2019 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Partille arena och Göteborg & Co.

Mer info: sverigesradio.se/p3guld

 

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera