Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Stöd att få när du tar på dig värdskapet för en internationell konferens

Stöd att få när du tar på dig värdskapet för en internationell konferens

Tillsammans med Chalmers och Göteborgs Universitet anordnades en inspirations-/informationskväll på Clarion Hotel Post den 10 september. Ämnet för kvällen var vad det innebär att stå värd för en internationell konferens och vilket stöd som finns att få.

Fredrika Lagergren Wahlin, Vicerektor med ansvar för samverkansfrågor Göteborgs universitet, Håkan Simonsen, Fundraising Director Chalmers. Foto: Helene Brynfeldt/Göteborg & Co

Intresset var mycket stort, runt 70 personer deltog och majoriteten var från akademin.

Fredrika Lagergren Wahlin, Vice Rektor med ansvar för samverkansfrågor på Göteborgs universitet, och Håkan Simonsen, Fundraising Director på Chalmers, inledde bland talarna.

Michael Axelsson, Professor vid Göteborgs universitet, och Peter Andrekson, Professor på Chalmers, delade med sig av sina erfarenheter av att stå som värd för de internationella konferenserna SEB respektive ECOC som genomfördes i Göteborg under förra året.

Erfarna personer från mötesarrangörerna MCI, Resia, Sweden MEETX och Meetagain delade också med sig av sin kunskap kring en konferens olika faser.

– Jag tycker att det var väldigt roligt att så många som planerar stora konferenser här fick möjlighet att träffas och få ta del av det ambitiösa arbetet som görs från Göteborgs stads sida kring detta. Att Göteborgs stad har en bra organisation som stödjer akademin i planeringen och genomförandet av stora arrangemang betyder att vi kan fokusera mer på konferensens vetenskapliga innehåll och upplägg. Det gör också att arbetet med att ordna konferenser blir roligare vilket betyder att inte bara deltagarna utan också arrangörerna kommer att minnas Göteborg med ett leende på läpparna, säger Fredrika Lagergren Wahlin.

– Det kändes som en väldigt bra och uppskattad kväll. Vi hoppas att de personer inom akademin som deltog ser nyttan med att stå som värd för en internationell konferens inom sitt forskningsområde och att de vågar ta steget nu när de vet vilken stöttning som finns att få, säger Håkan Simonsen.

Det gavs även goda möjligheter till nätverkande och det var roligt att så många tog tillvara på den möjligheten.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera