Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Passalen skapar ny jobbmodell för unga med funktionsvariation

Passalen skapar ny jobbmodell för unga med funktionsvariation

Projektet Good job som skapades av Passalen i början av 2018 fick under sommaren ny fart med sin jobbmodell för unga med funktionsvariation. Den går ut på att ha en ung ledare som följer och stöttar anställda under arbetspassen. Efter en mycket lyckad testperiod och nöjda arbetsgivare fortsätter projektet under hösten.

Good jobbaren Erica sköter barnhörnan i ICA Nära nya Varvet. Foto: Åza Rydberg.

Good job vänder sig till unga med funktionsvariation som önskar extrajobb. Projektet startade i januari och en app där man kan söka jobb lanserades i slutet av juni. I den skall målgruppen kunna söka extrajobb som utannonserats av arbetsgivare.

Sommaren 2018 testar Passalen möjligheten att skapa sommarjobb för unga med funktionsvariation. Modellen är att ha med en ung ledare från Passalen under arbetspassen. På så sätt får han/hon arbeta med ett stöd och arbetsgivaren får en mentor på plats.

Fyra arbetsgivare, bland annat ICA Nära Nya Varvet och Valnämnden valde att gå med i konceptet och erbjöd sommarjobb till fem personer. Tre unga ledare som anställts av Passalen stöttade Good jobbarna ute på arbetsplatserna.

Modellen visade sig vara lyckad och fick bra återkoppling från arbetsgivarna. Good jobbaren Ahmad fick till och med en ny anställning på Valnämnden direkt efter den avtalad arbetstillfällen.

− Jag vill tacka Good Job för den möjlighet ni skapade för mig! Efter jobbet jag fick ringde Sofia på Valnämnden och frågade om jag ville komma och hjälpa dem med röst-sortering. Så jag är så tacksam och glad att ni valde mig, säger Ahmad, Good Jobbare på Valnämnden.

Good jobbaren Ahmad styr upp inför röstmottagarnas utbildning. Foto: Åza Rydberg

− Att kunna hjälpa de som står långt ifrån arbetsmarknaden att få en fot in i arbetslivet är för mig en ynnest. Om vi alla kunde lära oss att se superkraften i funktionsvariationen istället för att tro att de har nedsatt arbetsförmåga skulle vi snabbare kunna nå ett mer inkluderat och jämlikt Göteborg, säger Åza Rydberg, projektledare för Good job på Passalen.

Näringslivsgruppen stöttade projektet Good job genom att möjliggöra anställning av unga ledare för att stötta Good jobbarna under sitt extrajobb.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera