Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Jubileumspaviljong under Göteborgs Kulturkalas

Jubileumspaviljong under Göteborgs Kulturkalas

14–19 augusti hade göteborgarna möjlighet att besöka Jubileumspaviljongen under Göteborgs Kulturkalas. Programmet hade över 70 olika punkter och många besökte paviljongen. 

Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Många nyfikna göteborgare tog sig till Jubileumspaviljongen i år för att ta del av de olika aktiviteter som erbjöds. Besökarna kunde få information om jubileumssatsningarna, prata med ledande tjänstemän i staden samt lyssna till paviljongens scenprogram. Flera programpunkter erbjöd globala inslag, i linje med jubileets fokusår som i år är Go Global. Bland annat pratade konstnären Arghavan Agida om sitt projekt Artdom, som förenat iranska och svenska kvinnliga konstnärer genom konsten. Kerstin Årre, enhetschef för bibliotek i Östra Göteborg berättade om det mångkulturella biblioteket Världslitteraturhuset i Gamlestaden som invigs den 1 december.

Besökarna visade stort intresse för paviljongens VR-visningar och kunde uppleva den planerade färdvägen med Stadslinbanan över älven, tack vare ett samarbete med Trafikkontoret och Västtrafik. De kunde även uppleva Stadsmuseets och Stadsbyggnadskontorets visualiseringar av 1600-talets Göteborg.

Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Musikentusiaster kunde delta i Side by Side by El Sistema Sweden och Göteborgs Symfonikernas aktivitet och ungdomssatsningen Hisingen startade spontandansa för att uppmärksamma Kvillestråkets dansbana. På kvällen kunde besökarna dansa loss till rytmerna från olika DJs.

− Paviljongen är en fantastisk mötesplats där vi i dialog med göteborgarna kan prata om 400-årsjubileet år 2021 och om alla spännande idéer som redan blivit verklighet, säger Alexsandra Flinck, projektkoordinator och platschef för Jubileumspaviljongen.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera