Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • NY BÅTLINJE MELLAN STENPIREN OCH HÖNÖ KLÅVA

NY BÅTLINJE MELLAN STENPIREN OCH HÖNÖ KLÅVA

Från den 26 juni till den 19 augusti kommer fyra dagliga turer att gå från Stenpiren via Eriksberg ut till Hönö Klåva. Resan tar en timme och kostar 75 kr enkel resa. Barn under 12 år åker gratis. 

Foto: Steampipe Production Studio AB/Göteborg & Co

Ombord kommer det finnas möjlighet att fika och äta en lättare lunch. Den som vill kan även ta med en cykel ombord. Västtrafiks biljetter gäller inte på turen. Från Hönö kan man sedan ta sig hela vägen ut till Vinga.

Som en av flera idéer inför Göteborgs 400-årsjubileum ville göteborgarna att det skulle vara enklare att ta sig mellan stan och skärgården. I sommar tas ett stort steg närmare den önskan. När Styrsöbolaget och båten Kungsö börjar trafikera sträckan mellan Stenpiren, via Eriksberg, till Hönö Klåva gör det att även Norra skärgården går att nås från centrum.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera