Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Möt Näringslivsgruppens nya ordförande Jibril Jallow

Möt Näringslivsgruppens nya ordförande Jibril Jallow

Jibril Jallow, Malin Engelbrecht och Lennart Johansson. Foto: Göteborg & Co/ Pauline Pontois

Efter fem år som ordförande i Näringslivsgruppen ger Malin Engelbrecht stafettpinnen till Jibril Jallow, ställföreträdande regionchef på SEB, en av Sveriges största banker. Hallå där Jibril!

Hallå där Jibril! Vem är du?

Ställföreträdande regionchef för SEB och nybliven göteborgare sen två år tillbaka som redan känner sig hemma i stan. Jag är en nyfiken och insiktstörstande individ som lär mig konstant av nya möten och människor.

Vad vill du göra med uppdraget?

Dels vill jag bygga vidare på den vackra och unika traditionen av samverkan mellan näringsliv, akademi och stad.

Jag vill tillsammans med våra medlemmar vidareutveckla den styrka som finns i Näringslivsgruppen tillsammans men också individuella styrkan och unika kompetensen.

Det är också viktigt att vidareutveckla det vi som grupp kan bidra med utöver den monetära insatsen. Det finns så mycket kompetens i respektive organisationer som vi kan använda på ett ännu bättre sätt så att vi tillsammans kan göra ännu större skillnad i Göteborgsregionen.

Vad tycker du är viktigaste att utveckla i Göteborg just nu?

Det viktigaste att utveckla är stadens attraktivitet som boendeort, arbetsplats, och plats att leva, studera, resa till, utvecklas i. Det är den absolut viktigaste frågan, man behöver känna en tillhörighet och samhörighet som medborgare på precis samma sätt som vi företag gör i Näringslivsgruppen.

 

 

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera