Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Vad tycker delegaterna om mötesstaden Göteborg?

Vad tycker delegaterna om mötesstaden Göteborg?

Foto: Svenska Mässan & Gothia Towers

 

Göteborg har under året varit värd för flera större möten och kongresser. I syfte att förbättra Göteborg som mötesstad har delegatundersökningar genomförts på fyra av dessa kongresser. Totalt genomfördes 942 intervjuer med delegater på plats. Analysen av resultaten visar vilka förbättringsområden som staden, arrangörer och leverantörer kan arbeta med.

En klar majoritet av deltagarna hade en positiv erfarenhet av besöket och det totala intrycket är mycket bra. Nöjdhetsgraden är 90 % eller högre när det gäller resan till Göteborg, lokaler, boende, utbud och service. Staden anses också vara mycket bra på service och bemötande, och graden av nöjdhet når 97 %!

Mer än 90 % av deltagarna svarade att de skulle överväga att komma tillbaka till Göteborg för en ny konferens. Drygt 80 % kan tänka sig att rekommendera Göteborg till vänner, släktingar eller bekanta.

Det är mycket glädjande att det övergripande intrycket av Göteborg som destination ger ett resultat på hela 98 % nöjdhet.

Oberoende av målgrupper och kongressernas olika förutsättningar står sig Göteborg mycket bra som mötesstad. Resultatet i genomsnitt följer tidigare års höga nivåer, 6,2 på en 7-gradig skala.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera