Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg uppmärksammar mötesambassadörer

Göteborg uppmärksammar mötesambassadörer

Med ett brinnande intresse för sina ämnen inom medicin, miljövetenskap, fiberoptik, smarta fordon och fordonssäkerhet, och med stort internationellt nätverk har företrädare inom akademin och forskningsföretag under året bidragit till utvecklingen av Göteborg som mötesstad.

För andra året i rad bjöd Göteborg & Co Möten in till mötesambassadörsmiddag, med anledning av att uppmärksamma och tacka personer som under året varit betydelsefulla för Göteborg som mötesstad. Dessa nyckelpersoner fungerar som ambassadörer och har genom sitt engagemang bidragit till genomförande av större vetenskapliga och internationella kongresser i staden. Göteborg har under året också fått möjlighet att visa upp världsledande innovation från näringslivet och forskningen i samband med att beslutsfattare från internationella mötesorganisationer varit på besök.

Middagen hölls på Chalmersska huset den 6 november. Kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm höll tal och delade ut diplom. I år uppmärksammades totalt 15 personer som alla har bidragit till värvningen av stora och betydelsefulla kongresser till staden.

Mottagare av mötesambassadörsdiplom

Stående från vänster: Johan Hellgren (Sahlgrenska akademin), Johan Boman (Göteborgs universitet), Mikael Edsbagge (Sahlgrenska akademin), Peter Gjertsson (Sahlgrenska Universitetssjukhuset), Ian Milsom (Sahlgrenska akademin), Per O. Andersson (RISE Acreo), Peter Andrekson (Chalmers tekniska högskola), Erik Gatenholm (Cellink).

Sittande från vänster: Ann-Marie Wennberg (Sahlgrenska Universitetssjukhuset), Lena Malm (Göteborgs Stad), Anna Nilsson Ehle (Lindholmen Science Park och Vinnova).

Saknas på bild: Catherine Boissier (AstraZeneca R&D), Michael Axelsson (Göteborgs universitet), Hans Strid (Medicinkliniken i Borås), Peter Naredi (Sahlgrenska akademin), Per Delsing (Chalmers tekniska högskola).

Foto: Dick Gillberg

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera