Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborgska Agonist vinnare av Svenska Designpriset

Göteborgska Agonist vinnare av Svenska Designpriset

Parfymflaska.
Foto: Pressbild.

Parfymföretaget Agonist från Göteborg vann guld när Svenska Designpriset presenterade årets vinnare, för sin parfymflaska No White Oud i kategorin produktdesign.

Den vinnande designen är gjord av Christine och Niclas Lydeen, som också grundade Agonist 2008. I dag är Agonist ett av det mest efterfrågade och unika varumärket inom nischande parfymer internationellt. Christine och Niclas Lydeen bor ute på Donsö i Göteborgs skärgård och inspireras va naturen och miljön när de skapar sina parfymer.

”För elegans, mystik och detaljkänsla – förpackat på ett karismatiskt sätt som doftar guld lång väg” juryns motivering till varför Agonist vann guld.

Svenska Designpriset delas ut en gång om året och är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design och formgivning. Priset ska främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation och kriterier som bedöms är kommunikation, effekt, hantverk och känsla. Förutom Agonist vann Göteborgsoperan 17/18 och I huvudet på Folkteatern guld.

Hör Christine och Niclas själva berätta om sina parfymer. (2.10 in i klippet)

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera