Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Freddie Wadling tillbaka bland oss på Stadsmuseum

Freddie Wadling tillbaka bland oss på Stadsmuseum

utst+ñllningsbild foto G+Âteborgs stadsmuseum

Den 2 juni invigdes utställningen Freddie Wadlings kabinett på Göteborgs Stadsmuseum.

Precis ett år efter att punk-rock ikonen lämnade oss så samlades vänner och publik för att hedra honom i en utställning som visar teckningar, kalligrafiskt nedtecknade texter, kollage, foton, udda föremål och allt möjligt som Freddie Wadling samlade under sina år. Wadlings musik spelar i bakgrunden i takt med en mörk men jättekreativ värld.

– Intresset för utställningen har varit enormt från i princip alla stora, och många mindre, medier. Under invigningen och minneskvällen för Freddie Wadling trängdes strax under 1000 besökare framför scenerna för att lyssna, mingla och minnas Freddies musik. Det blev en helt fantastisk kväll! säger Marie Wettmark, kommunikatör på Göteborgs stadsmuseum.

Näringslivsgruppen har bidragit med projektstöd till utställningen som kommer att lyfta en av Göteborgs- och Sveriges stora kulturpersonligheter.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera