Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Westgames – nytt evenemang i Göteborg

Westgames – nytt evenemang i Göteborg

Kvällsbilder på Scandinavium .Foto: Jorma Valkonen
Kvällsbild på Scandinavium .Foto: Jorma Valkonen

Den 16 december lanseras ett helt nytt evenemangskoncept i Scandinavium. För första gången i Sverige kommer eliten inom e-sport och skateboarding att samlas under ett och samma tak.
– Vi tror starkt på Westgames. Genom det här evenemanget tar två stora livsstilssporter klivet in på arenan, säger Max Markusson som är evenemangschef på Göteborg & Co.

Westgames samlar tävlande i CS:GO, FIFA och Street Skateboarding. Den 16 december hålls tävlingarna i Scandinavium. Det blir en samling av proffs och amatörer, tjejer och killar.
Med 250 000 utövare i Sverige är gaming redan en väletablerad sport med många utövare och följare. Detsamma gäller för skateboarding. Sporten har vuxit stadigt över lång tid och gått från alternativt intresse till OS-gren. Att skapa ett gemensamt koncept för de båda sporterna handlar om att bygga på deras gemensamma nämnare och att många utövare identifierar sig med livsstilen. Både e-sport och skateboard har många utövare och starkt fäste i Göteborg.
Mark Pulman är ansvarig arrangör på Pulman Event. Han ser stor potential i evenemanget.
– Westgames är en hyllning till två fantastiska sporter. Det kommer bli ett extremt roligt och underhållande evenemang för både publik och deltagare.
Inför Westgames kommer 30 av skateboardvärldens största stjärnor att bjudas in. Dessutom kommer amatörer att få chansen att kvala in genom tävlingar som genomförs under hösten.
Kvalificeringen till e-sporttävlingarna kommer att ske online och arrangören har cirka 2500 kvalplatser där de bästa går vidare till finalerna i Scandinavium. Tävlingarna avgörs i spelen CS:GO och FIFA.
– Det här är spel som engagerar miljontals människor världen över. För Göteborg som evenemangsstad är det viktigt att vi tänker nytt och satsar på evenemang och sporter som växer och attraherar nya målgrupper, säger Max Markusson.
– Vi ser verkligen fram emot att få välkomna Westgames och en ny publik till Scandinavium. Kombinationen av gaming och skate är spännande och ger en ny dimension till Scandinaviums redan breda evenemangsutbud, säger Lotta Nibell, vd på Got Event.
Westgames arrangeras av Pulman Event i samarbete med Göteborg & Co och Got Event.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera