Isbolaget bygger Donsös första hotell

Publicerat av Izabelle Wärja 19 mars, 2019 under Destinationen.

Till sommaren 2019 får Göteborgs södra skärgårdsö Donsö sitt första hotell. Hotellet byggs av Isbolaget i anslutning till restaurang Isbolaget och förväntas öppna 1 juli 2019.

Restaurang Isbolaget. Foto: Andreas Silverblad.

Mitt i södra delen av Göteborgs skärgård, på Donsö, bygger Isbolaget sitt nya hotell – Hotell Isbolaget. Det kommer till en början stå utrustat med nio dubbelrum och en svit som alla har havsutsikt, och sedan utökas med ytterligare fyra rum till hösten. Hotellet beräknas vara klart för bokningar från 1 juli 2019, men redan 19 juni 2019 arrangeras en invigning på ön.

– Jag vill att våra gäster ska känna som att de kommer hem till mig. Det ska vara en hemmamiljö där inget är hugget i sten, och ingen ska gå missnöjd härifrån. Hotellet kommer att gå hand i hand med restaurangen och passar för de som vill ha lugn, ro och fridfylldhet. Inredningen kommer vara av industriellt slag med färger som påminner om höst, vinter och vår. Vi vill servera hemmagjord frukost – egen marmelad, frallor, frukt, juice och mycket annat, berättar Lise-Lotte Steen, ägare av både restaurangen och hotellet.

Hotellet kommer drivas av familjen Steen som har haft företagsverksamhet inom familjen i över 100 år. Resan började med en livsmedelsbutik ute på Donsö som idag är Ica. Alla inom familjen är lika spända och förväntansfulla över hotellet, framförallt eftersom att det är det första av sitt slag på Donsö.

– Just nu är det fullt fokus på att rummen ska bli klara och fina. Förutom hotellet och restaurangen finns det andra saker att uppleva på ön som naturslingor, picknickplatser och härliga badplatser. Vi vill också ordna cykeluthyrning medan andra verksamheter här ute erbjuder uthyrning av vattenskoter, kajak och bastuflotte med badtunna. I augusti hålls även en båtmässa, berättar John Steen som också kommer driva hotellet.

Mer information om Isbolaget, hotellet och restaurangen finns här.

Restaurang Isbolaget. Foto: Andreas Silverblad.