Håkan Thörnström tar göteborgsk västkustmat till Montreal

Publicerat 13 september, 2017 under Okategoriserade.
Håkan Thörnström. Foto: Lars Ardarve/Göteborg & Co.
Håkan Thörnström. Foto: Lars Ardarve/Göteborg & Co.

I oktober åker Göteborgs stjärnkock Håkan Thörnström till Montreal i Kanada för att representera Göteborg och laga västkusttypisk mat till opinionsbildare som resejournalister, bloggare och foodies. Tillsammans med Montreals stjärnkock Eric Gonzalez ska han laga sin mat med lokala råvaror.

De kanadensiska värdarna vill göra den lokala gastronomin i Québec mer internationellt känd och har som en del i det arbetet bjudit in Håkan Thörnström. Själv är Håkan Thörnström tydlig med att han kommer passa på att promota sin specialitet; västkustmat och mat från Göteborg.

– Det är väldigt kul att få ihop det här, för mig är det ingen ekonomisk vinning av att göra detta. Jag gör det för att det är roligt och för att det i ett större perspektiv ska bli till gagn för Göteborg. Jag tror det finns mycket gott i ett sådant här utbyte, säger Håkan Thörnström.

På plats i Montreal ska Håkan Thörnström laga all mat med lokala råvaror till bland annat resejournalister, bloggare och foodies. Han säger själv att han tycker att Québec har en intressant syn på att laga mat med naturliga råvaror.

– Jag är väldigt stolt över att få göra det här. Det är fantastiskt kul att se hur de arbetar, lära sig och knyta kontakter. Sen hade det varit roligt att i förlängningen kunna göra något liknande här, att de kommer till Göteborg och lagar mat från Québec med våra råvaror, säger Håkan Thörnström.

Läs mer och se filmen där Håkan Thörnström berättar om västkustmat!